top of page

Какво е Kappa-Elastin?

Да надникнем в лабораторията.

ЕЛАСТИН : ГУМАТА НА ОРГАНИЗМА

Еластинът е един от основните компоненти на съединителната тъкан. Еластинът е влакнест или полимерен белтък, образуван от спираловидни нишки, идентични на гумена пружина/намотка : Направен от полипептидни вериги, той може да се разтяга и да пружинира до първоначалната си форма (ефект на отскок). Полипептидните вериги са свързани чрез специфични аминокиселинни връзки: дезмозин или изодезмозин.

КАППА-ЕЛАСТИН: ЕДИНСТВЕНИЯТ РАЗТВОРИМ ЕЛАСТИН, КОЙТО ПРОНИКВА ДЪЛБОКО, ЗА ДА ВЪЗСТАНОВИ ЕЛАСТИЧНОСТТА НА ТЪКАНИТЕ

ЕСТЕСТВЕНОТО РАЗГРАЖДАНЕ НА ЕЛАСТИНА Е ОТ ОСНОВНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ПРОЦЕСА НА СТАРЕЕНЕ НА КОЖАТА

Биосинтезът на еластин започва в ембрионалния период и продължава през пубертета. С напредването на възрастта еластичните влакна се разрушават и еластинът се уврежда. Кожата постепенно губи своята еластичност и се появяват бръчки.

Уврежданията са неизбежни с течение на времето и това е част от процеса на стареене. Професор Робер Ладислас, директор на научните изследвания в CNRS и Лабораторията по имунология на стареенето в Париж, в многобройни публикации определя еластина като "гумата на организма". Това е протеинът, който придава на кожата незаменимата еластичност и тонус.

KAPPA-ELASTIN : ДОКАЗАНА ЕФЕКТИВНОСТ

Тъй като фиброзният еластин е неразтворим, той трябва да се раздели, за да стане разтворим. Структурата и текстурата също трябва да се спазват, за да се запази "гумения" ефект (както при дезмозина) и еластичността на кожата.

Изследователи от CNRS проведоха редица научни изследвания, за да получат молекула еластин, специално разработена за дермо-козметична употреба: Kappa-Elastin®.

Капа-еластинът е обект на много биохимични, хистологични, фармакокинетични, морфологични и токсикологични изследвания. Клиничните тестове са проведени в продължение на една седмица върху крем, съдържащ Kappa-Elastin, с помощта на индентометрия. Тестът доказва, че кремът, съдържащ Kappa-Elastin, се активира и се наблюдава повишено ниво на влажност (12,4 %) и еластичност (7 %).

СИЛАТА НА KAPPA-ELASTIN

Тестът за поносимост е проведен в болница Saint-Louis, Париж. Кремът, съдържащ Kappa-Elastin, се понася добре. В рамките на тестовия период не са наблюдавани нито първични реакции на дразнене, нито симптоми на алергия.

Kappa-Elastin е тестван и в открити клинични изпитвания, при които е прилаган като единствено средство за лечение на млади и възрастни пациенти и при всички типове кожа (суха, мазна, нормална, комбинирана) : подобрението по отношение на хидратацията, еластичността и бръчките е статистически значимо. Проучванията доказват ефикасността на крема, съдържащ Kappa-Elastin, върху:

  • Хидратация

  • Намаляване на бръчките

  • Стегнатост и тонус на кожата

  • Еластичност на кожата

  • Мекота на кожата

  • Регенерация на кожата

ПРОЦЕДУРИ ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА, ОДОБРЕНИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Фармакологичните проучвания показват, че ежедневното прилагане на Kappa-Elastin® значително повишава еластичността на кожата.
Процедурите за грижа за кожата на K'Derm са включени във Vidal, незаменимия медицински справочник за лекари, използван от професионалистите в техните медицински и рецептурни практики във Франция. Vidal се разпространява сред 103 000 лекари и се основава на строги и регламентирани насоки и разчита на фармаколози, изследователи и експертни познания на лекарите.

Революционна молекула против
стареене, създадена от CNRS.

Медицински доказани резултати,
одобрени от професионалисти.

Уникална и патентована технологична иновация, представена единствено
в линията K'Derm.

Впечатляващи резултати само
за няколко дни.

Без парабени.

Научи за всички новости и промоции в K'DERM!

Благодарим ти!

bottom of page